ABOUT ME

Tekeningen die uitnodigen het delicaat, beweeglijk en soms uitbundig ritme van het lijnenspel te volgen.

Ik ben gefascineerd door abstracte ornamentiek, folkloristische en decoratieve dessins. Deze inspiratiebronnen zijn terug te vinden in mijn pentekeningen, die zijn opgebouwd uit grafische elementen in combinatie met landschappelijke of meer verhalende elementen, maar soms ook een uitgesproken ontwerpkarakter hebben.

Ik verken de mogelijkheden en toepassingen van de lijntekening. Door gebruik te maken van zwarte inkt, verf op papier of slechts enkele kleuren, leg ik de nadruk op de nuanceringen van het zwart en de kleur, materialiteit en structuur van het witte papier. Ik werk op verschillende soorten papier zoals bijvoorbeeld rijstpapier. De structuur van het rijstpapier en de lichte transparantie dragen bij aan de wijze waarop de tekening als een stempel of print overkomt.

Inspiratiebronnen zijn onder andere architecturale en kalligrafische ornamenten en decoraties uit verschillende culturen, zoals Indiase blockprints en mandala’s. Maar ook eigentijdse textieldessins, patronen (denk hierbij aan de ontwerpen voor Vlisco stoffen) en tatoeages vinden we terug in het lijnenspel dat feestelijk en stijlvol uitdrukking geeft aan het genot van het kijken.

Feb 18, 2015 | Posted by | 0 comments
Premium Wordpress Themes by UFO Themes